Verrijk je interieur met behang!

Behang kopen in de regio Heerhugowaard, Alkmaar, Broek op Langedijk en Obdam

Welk behang kies jij voor je woonkamer, slaapkamer, hal of kinderkamer? We hebben verschillende soorten behang, maar ook vele kleuren en dessins. Met een trendy behang kun je een statement maken in je huis. Advies, vakmanschap en service vind je bij Vivante Jongkind. Je behang wordt perfect ingemeten, kom langs in onze showroom in de regio Heerhugowaard, Alkmaar, Broek op Langedijk en Obdam en ontdek alle mogelijkheden.

Mooi behang vind je bij Vivante Jongkind in de regio Heerhugowaard, Alkmaar, Broek op Langedijk en Obdam

Op zoek naar een nieuw behang voor de woonkamer, slaapkamer, hal of kinderkamer?

Bij Vivante Jongkind vind je een uitgebreide collectie behang van diverse topmerken. Van romantisch tot trendy, van klassiek tot modern.

Er is altijd wel een behang te vinden dat aansluit bij jouw woonsmaak. Kom gerust eens bij Vivante Jongkind langs om de stalen te bekijken of advies in te winnen. We staan graag voor je klaar.

Voordelen verschillende soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang verkrijgbaar.

Belangrijk om te weten: met papierbehang lijm je de behangstroken in met lijm en met vliesbehang en Smartpaper behang smeer je de lijm op de muur. Voor de onervaren behanger is vliesbehang een goede optie.

Vliesbehang heeft daarnaast als voordeel dat het niet uitzet of krimpt als het nat wordt.

Glasvezelbehang (verzamelnaam voor glasweefsel, glasvlies en renovlies) is net als vliesbehang makkelijk te verwerken en verkrijgbaar in diverse structuren. Het camoufleert grote en kleine oneffenheden, is vochtbestendig en overschilder baar.

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag bestaat uit vinyl. Het is sterker dan papierbehang en beter schoon te maken. In onze winkel vertellen wij graag meer over de verschillen.

Behang verven

Uitgekeken op je huidige behang of is er per ongeluk een kop koffie overheen gegaan?

Je kunt behang in sommige gevallen verven. Maar let op: niet elk behang kun je zomaar verven. Test daarom altijd eerst een klein stukje uit. Glasvezelbehang is wel overschilderbaar.

Wil je meer adviezen? Je bent welkom om bij ons langs te komen.

Hoe verwijder je behang van de muur?

Een nieuw behang op de muur? Voor een mooi eindresultaat is het van groot belang om eerst het oude behang te verwijderen.

Stap 1: Haal eerst de afdekplaatjes van alle stopcontacten van de muur.

Stap 2: Vervolgens kunt je aan de slag met een stoomapparaat of pak gewoon een emmer lauwwarm water en een doek. Achtergebleven stukjes kunt je het makkelijkst verwijderen met een natte spons en afsteekmes.

Stap 3: Behang tip: werk altijd van boven naar beneden.

Stap 4: Heeft u Smartpaper behang op de wand? Op de juiste wijze verlijmd is Smartpaper behang droog en eenvoudig met de hand los te trekken van de wand. De ondergrond blijft droog en onbeschadigd, zodat gemakkelijk, snel en schoon een nieuw behang kan worden aangebracht.

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook