Blog

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Gordijnen kunnen meerdere functies hebben. Ze bieden privacy, houden warmte en licht tegen en zorgen voor sfeer in huis. Ze hebben veel invloed op de rest van het interieur. Lichtdoorlatende gordijnen zorgen voor een oplichting van het interieur, terwijl verduisterende gordijnen voor een warme sfeer zorgen. Welke mogelijkheden zijn er? En waar moet je op letten als je gordijnen aanschaft?

Soorten gordijnen
Allereerst zijn er verschillende soorten gordijnen. Voor welke ruimte wil je gordijnen hebben? En staat er veel zon op de ramen of juist niet? Misschien zit de kamer aan een drukke weg en wil je wat geluid tegenhouden? Deze gordijnen kun je kiezen:

- Transparante gordijnen filteren natuurlijk licht. Je kunt nog steeds naar buiten kijken en ze laten daarnaast ook gewoon voldoende licht door. Felle zonnestralen worden gedempt. Deze gordijnen zijn ideaal in ruimtes waar de zon vaak of fel naar binnen schijnt.
- Lichtdoorlatende gordijnen zorgen voor privacy zonder dat de hele kamer verduisterd is.
- Verduisterende gordijnen toveren elke kamer zo om tot een warme ambiance. Vooral in de slaapkamer kan dit erg prettig zijn, omdat je meestal beter slaapt in een donkere kamer. Maar ook om de ruimte een chique uitstraling te geven zijn overgordijnen een goede optie.

Ophangsysteem
Naast de verschillende type gordijnen heb je ook verschillende ophangsystemen. Kies uit een gordijnrail of roede. Dit is geheel afhankelijk van jouw stijl en wensen. Ga je voor gemak? Dan kun je ook kiezen voor elektrische gordijnen. Zo kun je vanuit bed of vanaf de bank de gordijnen bedienen. Wist je dat je dat tegenwoordig zelfs met je telefoon of tablet kunt doen? Ervaar de luxe van een hotel, gemakkelijk ook thuis! Twijfel je welke van de opties een goede keus voor je is? Laat je dan door ons adviseren in de winkel.

Op maat laten maken
Je kunt er bij ons worden alle gordijnen op maat gemaakt. Dan weet je zeker dat de gordijnen hangen zoals jij het graag wilt. Je bespreekt je wensen met onze professionals en zij adviseren over de passende stoffen, kleuren en designs. En ook als je al precies weet wat je wilt, zullen we de afwerking verzorgen van de plooien en stellen we de gordijnen af op de juiste lengtes.

Wil je meer weten over de verschillende opties voor gordijnen? Kom langs in de winkel.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.