Blog

Verduurzamen met je vloer

Het kiezen van de juiste vloer voor jouw woning is iets wat je weloverwogen moet doen. Anno 2022 is het van uiterst belang dat jouw vloer duurzaam is; zodat het meerdere jaren mee kan gaan. Je wilt niet dat jouw vloer al na één jaar verschijnselen van veroudering toont, dat zou zonde zijn natuurlijk. In deze blog geven we een aantal duurzame vloeren die betrouwbaar zijn en lang mee gaan!

Laminaat
De eerste vloer die duurzaam is, is laminaat! Een van de grote redenen hiervoor is dat meeste laminaat hernieuwbaar en recyclebaar is. Daarnaast kan laminaat vrij goed tegen krassen en vocht, waardoor het vaak jarenlang meegaat! Als je echt duurzaam laminaat in jouw huis wilt aanleggen, houd dan rekening of de laminaatvloer een FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk geeft aan dat het hout van het laminaat voor 100% uit verantwoord beheerde bossen komt.

Pvc-vloeren
Pvc-vloeren zijn duurzaam omdat ze een uiterst lange levensduur hebben, soms wel meer dan 20 jaar! Ook hebben pvc-vloeren gemiddeld genomen niet veel onderhoud nodig om lang mee te gaan. Dit komt vooral door de sterke laag aan de bovenkant dat het niet snel slijt of verouderd. Hierdoor kunnen pvc-vloeren meerdere decennia meegaan! Dit is wel afhankelijk van de intensiteit van gebruikt uiteraard, dus ga nog wel met zorg om met je vloer.


Vinyl vloeren
De reden dat vinyl vloeren duurzaam zijn heeft te maken met het feit dat het goed tegen water kan. Daarnaast hebben vinyl vloeren een sterke slijtlaag waardoor de vloer solide is en tegen de dagelijkse slijtageslagen kan. Een goede vinyl vloer kan in de meeste gevallen wel tussen de 10 en 20 jaar meegaan. Je kan dus een enorm lange tijd van jouw vloer genieten hierdoor! Een voordeel dat deze vloer zo lang meegaat, is dat in tussentijd weer nieuwe woontrends opkomen – zo ben je altijd up-to-date met de mooiste en trendy vloeren.

Het is natuurlijk niet zo dat dit de enige duurzame vloeren zijn op deze planeet. Andere vloeren die ook duurzaam zijn, zijn van: hardhout, beton, kurk of natuursteen en nog veel meer! Wil je weten over andere duurzame vloeren? Kom langs in de winkel, onze woonexperts helpen jou graag verder!

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.