Blog

Maak jouw huis klaar voor de lente

Het is weer zomertijd! Dit betekent: hogere temperaturen, bloeiende natuur maar vooral: het wordt steeds later donker. Een goed moment om na te denken over hoe je jouw interieur kan aanpassen aan het langere daglicht en het warmere weer. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Warmtewerende gordijnen
Een van de belangrijkste aspecten van gordijnen is dat het ruimte transformeert. Naast de esthetische waarde hebben gordijnen ook functionele eigenschappen, zoals het reguleren van lichtinval en privacy. Ligt jouw woonkamer op het zuiden, dan ontvang je de gehele dag zonlicht, dus in de zomer extra lang. Dit kan fijn zijn, maar ook erg warm. Kies dus voor een gordijn met een warmtewerende functie. Deze gordijnen blokkeren de zonnestralen en de warmte wordt verminderd. Zo blijft je leefruimte koel en aangenaam.

Horren
Naast gordijnen zijn er nog meer opties om je huis te beschermen tegen de warmte. Het kopen van een hor kan helpen om bijvoorbeeld insecten buiten te houden terwijl je toch geniet van een koele bries van buiten. Je kan je ramen en deuren openen zonder dat je bang hoeft te zijn voor muggen of andere insecten die naar binnen vliegen. Met het voorjaar in aantocht is het nu de perfecte tijd om nieuwe horren aan te schaffen.

Vloeren
Ook het materiaal van je vloer is van grote invloed op de temperatuur van je woning. Met de komst van het warme weer is het tijd om de dikke warme tapijten te vervangen door lichtere, luchtige vloer. Kies voor materialen zoals PVC of vinyl. Deze kunnen helpen om een sfeervolle en koele ruimte te creëren. Mocht je wel graag een tapijt in je woon- of slaapkamer hebben willen liggen, kies dan voor een dunne stof zoals jute of polypropyleen.

Kussens en kleden
In de zomer zitten we veel buiten. Dit kan in de avond flink afkoelen. Daarom is het slim om wat kussens en kleedjes aan te schaffen die je in de tuin kan gebruiken en ook natuurlijk in je woonkamer. Daarnaast geven luchtige kleurrijke kussens veel sfeer aan je leefruimte, al helemaal in de zomer. Kussens van het materiaal linnen of katoen zijn hiervoor ideaal, omdat deze materialen ademend zijn en je het gevoel geven van frisheid en luchtigheid.

Kortom, gordijnen, vloeren en raamdecoratie kunnen een groot verschil maken in de zomertijd. Of je nu zoekt naar een oplossing die de warmte buiten houdt of gewoon een frisse look wilt geven aan je woning. Bij ons ben je aan het juiste adres. Kom gerust langs in de winkel in Heerhugowaard en laat je adviseren.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.